Home
Foxpro projects
Fundraising projects
Database analysis
Contact
About me (CV)
FoxDesk
CV 6 Me&Foxpro

VFP-georiënteerde historie

 

Begonnen in 1989 met FoxBase 2.10, een datadriven applicatie opgezet (Heraut) waarin schermen opgebouwd werden n.a.v. (soort van) datadictionary. De selectieinterface werkte via een grammaticaparser, zodat de gebruiker selecties zonder syntaxfouten ingaf. Bankprotocollen in C.

Vervolgens naar FoxPro 2.5 (even later 2.6) voor Dos. Eerste echte datadictionary, nieuwe interface voor het pakket op basis van nieuwe mogelijkheden. Gebruik SQL-dialect in de code. Bankprotocollen in Foxcode.

Een duik in de toenmalig bestaande VFP-frameworks (1998). Een windows-versie in VFP 5.0 (gevolgd door 6.0) : gebaseerd op een volledige datadictionary, erg datadriven. Abstractie een basisbegrip : geen maatwerk meer, maar uitabstraheren. Datamodel helemaal in tweede normaal vorm, behalve de gebruikelijke zaken in de financieel administratieve module. Geïntegreerde rapportgenerator (FoxFire). Abstractie van de onderliggende database (VFP of MS SQL Server). Ole-verbindingen met Word en Excel. Local en remote views.

Recentelijk eigen proefapplicatie in VFP9 ontwikkeld, waarin gespeeld wordt met enkele van de nieuwe zaken sinds VFP8:

  • Het uitgebreide SQL-dialect.
  • Een dataserver die via XML (soap-protocol) data aanlevert.
  • Nieuwe interface-mogelijkheden

Verder :

  • Spelen met uiterlijk (o.a. VFP-skins).
  • Volgen van UT, af en toe meedoen.


CV 6 Me&Foxpro
HomeFoxpro projectsFundraising projectsDatabase analysisContactAbout me (CV)